ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘର ପାଇଁ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀ ବାଛିବା କିଛି ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ବିଷୟକୁ ବୁ impl .ଏ ଯାହାକୁ ଆପଣ ବିଚାର କରିବା ଉଚିତ: ବଜେଟ୍ , ରାନ୍ଧିବା ଏବଂ ଖାଇବା ଅଭ୍ୟାସ, ଆପଣଙ୍କ ପରିବାରର ଆକାର ଇତ୍ୟାଦି | ପ୍ରାୟତ ,, ଏହିପରି ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିବରଣୀକୁ ଅଣଦେଖା କରାଯାଏ କିମ୍ବା ଛୋଟ ବୋଲି ଧରାଯାଏ | ବାସ୍ତବରେ, କୁକୱେର୍ ସାମଗ୍ରୀ ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟର ସଠିକ୍ ବୁ understanding ାମଣା ଆପଣଙ୍କୁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ପସନ୍ଦ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ lଆଗକୁ ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇକୁ ଏକ ଭଲ ଆକାରରେ ବଜାୟ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ |
ଷ୍ଟେନଲେସ୍ ଷ୍ଟିଲ୍ କୁକୱେର୍ ଏହାର ମଧ୍ୟମ ମୂଲ୍ୟ ଏବଂ ଅନେକ ଗୁଣ ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ, ଯେପରିକି ଉତ୍ତମ ଟେନସାଇଲ୍ ଶକ୍ତି, ଉତ୍କୃଷ୍ଟ କ୍ଷୟ ପ୍ରତିରୋଧ ଏବଂ କ୍ଷାରୀୟ କିମ୍ବା ଅମ୍ଳୀୟ ପଦାର୍ଥ ସହିତ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ନହେବା | ଷ୍ଟେନଲେସ୍ ଷ୍ଟିଲ୍ କୁକୱେର୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦ୍ୱାରା କମ୍ ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଆଯାଏ ଏବଂ ଏହା ଖାଦ୍ୟର ପୁଷ୍ଟିକର ମୂଲ୍ୟକୁ ଭଲ ଭାବରେ ସଂରକ୍ଷଣ କରିଥାଏ | ଏହାର ଅସୁବିଧା ହେଉଛି ଯେ ଷ୍ଟେନଲେସ୍ stillଷ୍ଟିଲ୍ ଉତ୍ତାପକୁ ଭଲ ଭାବରେ ପରିଚାଳନା କରେ ନାହିଁ, ତେଣୁ କୁକୱେର୍ ତଳ ଭାଗରେ ଏକ ମୋଟା ଆଲୁମିନିୟମ୍ କିମ୍ବା ତମ୍ବା କୋର ଆବଶ୍ୟକ କରେ ଏବଂ ବେଳେବେଳେ, ପାର୍ଶ୍ୱକୁ ଅଧିକ ସମାନ ଭାବରେ ଗରମ hot କରିବା ପାଇଁ ଏବଂ କୁକୱେୟାରକୁ ଉତ୍ତାପକୁ ଅଧିକ ପ୍ରତିକ୍ରିୟାଶୀଳ କରିବା ପାଇଁ | ଷ୍ଟେନଲେସ୍ ଷ୍ଟିଲ୍ କୁକୱେୟାର ଯତ୍ନ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସରଳ କାରଣ ଏହା ଏକ ଡିସ୍ ୱାଶରେ ଧୋଇ ନାଇଲନ୍ ପ୍ୟାଡ୍ ସହିତ ସ୍କ୍ରାପ୍ ହୋଇପାରେ | ଷ୍ଟେନଲେସ୍ ଷ୍ଟିଲ୍ କ୍ଲିନର୍ସ ଜ୍ୟୋତି ଫେରାଇ ଆଣିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ |
ଷ୍ଟିକ୍ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ରାନ୍ଧିବା coking ଏବଂ ଗରମ କରିବା ସମୟରେ nonstill କୁକୱେର୍ ଏକ ଆଶୀର୍ବାଦ ଅଟେ | ଏହି ଆଚ୍ଛାଦିତ ପୃଷ୍ଠର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଏହା ଉପରେ ଫ୍ରାଏ କରିବା ସମୟରେ ଆପଣଙ୍କୁ କମ୍ ତେଲ କିମ୍ବା ଚର୍ବି ଦରକାର | କିନ୍ତୁ ଅଣ-ଷ୍ଟିକ୍ କୁକୱେର୍ ବ୍ୟବହାର and ଧୋଇବା ସମୟରେ ଆପଣଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପଡିବ | ଭୂପୃଷ୍ଠରେ ସ୍କ୍ରାଚ୍ ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ କିମ୍ବା ଏହା ଏହାର ଗୁଣ ହରାଇବ | ରାନ୍ଧିବା ସମୟରେ କେବଳ କାଠ, ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ କିମ୍ବା ଆବୃତ ବାସନ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ | ଗରମ ସାବୁନ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ କିନ୍ତୁ କେବେ ବି ଡିସ୍ ୱାଶରରେ ରଖନ୍ତୁ ନନାହିଁ , ସମାନ ଭାବରେ ଉତ୍ତାପ ପରିଚାଳନା କରେ ଏବଂ ଥରେ ଗରମ ହୋଇଯାଏ, ଏହାକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖେ | ଏହିପରି ରନ୍ଧନ ସାମଗ୍ରୀ ଗଭୀର ତରକାରୀ ଏବଂ ଧୀର ରାନ୍ଧିବା ପାଇଁ ଭଲ | ମୁଖ୍ୟ ସମସ୍ୟା ହେଉଛି ବାୟୁ, ଆର୍ଦ୍ରତା ଏବଂ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଖାଦ୍ୟର ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିବା ପରେ ଏହା କଳଙ୍କିତ, ଦାଗ ହୋଇଯାଏ | କାଷ୍ଟ-ଲୁହା ରନ୍ଧନ ସାମଗ୍ରୀକୁ ସାବୁନ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ, ବରଂ ଏକ କାଗଜ ଟାୱେଲରେ ସଫା କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ | କଳଙ୍କକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ, ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଭୂପୃଷ୍ଠରୁ ଯେକ ouଣସି ଆର୍ଦ୍ରତା ଏବଂ ତେଲ ସହିତ କୋଟ ବାହାର କରନ୍ତୁ |
ଅନ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ତୁଳନାରେ ଆଲୁମିନିୟମ୍ କୁକୱେର୍ ବହୁତ ଶସ୍ତା | ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ହାଲୁକା ତଥାପି strang| ଏହା ଉତ୍ତାପର ଏକ ଭଲ କଣ୍ଡକ୍ଟର ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ତାପମାତ୍ରାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଲେ ସହଜରେ ବିକୃତ ହୁଏ ନାହିଁ | ଏଥିରୁ ସ୍ପଷ୍ଟ ଅସୁବିଧା ହେଉଛି ଅମ୍ଳୀୟ ଏବଂ କ୍ଷାରୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ଏହାର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା, ରନ୍ଧା ଯାଇଥିବା ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦକୁ ନଷ୍ଟ କରିଥାଏ | ସେଥିପାଇଁ ଖାଦ୍ୟର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଏହା ପ୍ରାୟତ (stenles) ଷ୍ଟେନଲେସ୍ ଷ୍ଟିଲ୍ କିମ୍ବା ଆନାଡାଇଜଡ୍ ଆବରଣ ସହିତ ଆବୃତ ହୋଇଥାଏ | ଏହାର କ care ଣସି ବିଶେଷ ଯତ୍ନର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ, ସାବୁନ ପାଣିରେ ସାଧାରଣ ଧୋଇବା ଯଥେଷ୍ଟ | ଯଦିଓ, ଯଦି ଭୂପୃଷ୍ଠରେ ଆନାଡାଇଜଡ୍ ଆବରଣ ଅଛି, ତେବେ ଆପଣ ରୋଷେଇ ଘରକୁ ଏକ ଡିସ୍ ୱାଶରରେ ଧୋଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ ଏବଂ ଫିନିଶ୍ ସ୍କ୍ରାଚ୍ ନକରିବାକୁ ସାବଧାନ |
ଲାଇନ୍ ହୋଇଥିବା ତମ୍ବା ରନ୍ଧନ ସାମଗ୍ରୀ ବହୁତ ମହଙ୍ଗା, ଯଦିଓ ଏହାର ଅନେକ ସୁବିଧା ଅଛି | ଏହା ଅତ୍ୟଧିକ ଭଲ ଭାବରେ ଉତ୍ତାପକୁ ପରିଚାଳନା କରିଥାଏ ଏବଂ ଉତ୍ତାପରୁ ବାହାre, ଜଳିବାରେ ରୋକିଥାଏ ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ହୋଇଯାଏ | ଅନେକ ରନ୍ଧନ ପ୍ରଣାଳୀ ପାଇଁ ତମ୍ବା ରନ୍ଧନ ସାମଗ୍ରୀ ଏକ ଭଲ ପସନ୍ଦ | ମୂଖ୍ୟ ସମସ୍ୟା ହେଉଛି ତମ୍ବା ଯାହାକିଛି ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସେ ତାହା ସହିତ ଯୋଗାଯୋଗ କରେ | ବାୟୁରେ(air) ଥିବା ଆର୍ଦ୍ରତା ଏହା ଉପରେ ଏକ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ସୃଷ୍ଟି କରେ ଯାହା ବିଷାକ୍ତ ଏବଂ ଲୁଣିଆ ଖାଦ୍ୟ ରାସାୟନିକ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ ଯାହା ଖାଦ୍ୟକୁ ଧାତବ ସ୍ୱାଦ ଦେଇପାରେ | ସେହି କାରଣରୁ ଏହାର ଗୁଣ ବ enhance ାଇବା ପାଇଁ ତମ୍ବା ରନ୍ଧନ ସାମଗ୍ରୀ ଟିଣ, ରୂପା କିମ୍ବା ଷ୍ଟେନଲେସ ଷ୍ଟିଲ ସହିତ ଧାଡି ହୋଇ ରହିଥାଏ | ସାବୁନ୍ ପାଣି ସହିତ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଧୋଇବା ଏବଂ ଏହାର ତମ୍ବା ଉଜ୍ଜ୍ୱଳତା ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ତମ୍ବା ପଲିସ୍ ସହିତ ନିୟମିତ ପଲିସିଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରେ |
r .....(Ranjan pradhan)..... p
(15/12/2021)
(Bel pal)
No comments:
Post a Comment